Sirarstvo Kramar

Prodaja domačega sira, skute, jogurta, sirotke

Pridelano na kmetiji, iz domačega mleka. Jogurti, sir, sirotka, skuta. kakovost

Skuta in sirotka

Albuminska skuta

Je izdelek, ki ga poznajo le redki. Pridelujemo jo iz sirotke, ki je bogata z beljakovinami. Vsebuje zelo malo maščobe, bogata pa je z vitamini, minerali in beljakovinami. Uporabljate jo lahko kot dodatek na solate, v kombinaciji z dodatki zelišč, zelenjave in začimb pa jo ponudite kot namaz na kruh ali pečen krompir. Lahko jo uporabite za peko.

PONUDBA: Slana skuta pakirana v 0,5 kg lončkih.

tolminska-skuta

Sirotka

Sirotka nas preskrbi z najkakovostnejšimi in najlažje prebavljivimi beljakovinami, kar jih poznamo. Vsebuje izredno malo maščob njene ključne sestavine pa so beljakovine, rudnine, minerali, vitamin B, med rudninami pa prevladuje Kalij. Vse te sestavine so ključnega pomena pri dvigovanju odpornosti organizma.

Sirotka je krepčilna hrana, ki uravnava presnovo in omogoča hitrejšo obnovo celic. Ker spodbuja delovanje ledvic, jeter in žolčnika, pospešuje tudi razstrupljevalne in čistilne procese v telesu. Skrbi za koristno mikrofloro v črevesju.

Pijemo jo kot osvežilno in zdravilno pijačo. Podobno kot mleko jo uporabljamo za pitje , kuhanje sirotkinega riža, pripravo pudinga, peko peciva ali pa z njo zamesimo kruh.

PONUDBA: Pakirana v 1 l plastenki.

sirotka-tolmin